Rok kamp za devojčice u Knjaževcu: Otvoren konkurs za ovogodišnje učesnice

Rok kamp za devojčice u Knjaževcu: Otvoren konkurs za ovogodišnje učesnice

Treći Rok kamp za devojčice biće održan u Knjaževcu od 14. do 20. jula 2019. godine. Konkurs za ovogodišnje učesnice otvoren je od do 26. maja, a u istom periodu, po prvi put, biće otvoren i konkurs za mentorke sa kojima će devojčice učiti sviranje na instrumentima.

Sve detaljne informacije o konkursu, kao i način prijave za učesnice i metorke ovogodišnjeg Rok kampa za devojčice možete pronaći na facebook profilu Rok kampa za devojčice .

Rok kamp za devojčice je neprofitni program namenjen devojčicama iz svih delova Srbije, uzrasta od 11 do 14 godina, koje se interesuju za rok muziku. Tokom 7 dana učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje gitare, bas gitare, bubnjeva i klavijatura, a po prvi put ove godine, neke od devojčica će imati priliku da nauče osnove koncertne produkcije i podešavanja zvuka.

Devojčice će zajedno napraviti svoje bendove sa kojima će vežbati, a poslednjeg dana kampa svaki bend će izvesti po jednu pesmu na koncertu otvorenom za publiku.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Mentorke i gostujući edukatori će sa devojčicama razgovarati o predrasudama i stereotipima, raditi na njihovom samopouzdanju i tremi, ali i ohrabrivati njihove talente i potencijale.
Ovogodišnji novitet u okviru Rok kampa jeste to da će za učešće u kampu moći da se prijave i muzičarke koje žele da budu mentorke devojčicama i da ih tokom trajanja kampa u Knjaževcu uče sviranju instrumenata.
Za učešće u kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta.  
 
Iza Rok kampa za devojčice stoji tim mladih i posvećenih žena Organizacije za promociju aktivizma OPA u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, koji se realizuje od 2010. godine u saradnji sa velikim brojem organizacija, kolektiva, umetnica i umetnika.