Radovan Trnavac Mića ponovo u Knjaževcu

U susret Danu opštine, u velikoj galeriji Doma kulture otvorena je izložba slika ''Juče, danas, sutra'' svetskog umetnika Radovana Trnavca MIće.

Radovan Trnavac Mića, nakon devet godina ponovo pred knjaževačkom publikom. Retrospektivna izložba ovog svetskog umetnika, u susret Danu opštine, otvorena je u velikoj galeriji Doma kulture. A na otvaranju, reč galeriste Momčila Moše Todorovića.

Na izložbi, koja nosi naziv ''Juče, danas, sutra'', slike koje su nastajale od sedamdesetih godina dvadesetog veka do danas. Spoj prošlog sadašnjeg i budućeg, realnog i nadrealnog.

''Verujem da ćemo kulturom i umetnošću ponovo uspostaviti komunikaciju sa svim dobronamernim ljudima sveta i da ćemo se ponovo družiti. Nije važno ko je koje nacije i vere'', kazao je Radovan Trnavac Mića za Knjaževacinfo.

Razgovaralo se i o budućoj saradnji Valjeva, u kome živi i Knjaževca, koji voli.

S obzirom da interencionalni umetnički studio u Valjevu nosi ime ovog velikog umetnika i poseduje kolekciju od preko 300 dela slikara iz celog sveta, možda će saradnja, uspostavljena sa Domom kulture uroditi i nekom novom izložbom stranih umetnika. Muzički ton otvaranju izložbe Miće Trnavca dao je profesor gitare Mladen Milojković.