Promocija ''Zb(i)rke'': Lubav, na kraju, uvek pobedi

Četvrtak, veče. Knjaževački kafe ''Enigma''. Bend ''Prkosnici''. Promocija knjige ''Zb(i)rka'' Darka Micića. Voditelj – novinar Miloš Jeremić. U predvečerje praznika, veče ispunjeno ljubavlju i pozitivnim emocijama.

Prostor kafea ''Enigma'', grupa prijatelja, ljudi koji slično misle i slično osećaju, dobra muzika benda ''Prkosnici'', iliti Spačeka, Ace i Save, sasvim dovoljno za predstavljanje knjige jednog rokera – Darka Micića. Knjiga se zove ''Zb(i)rka'', a za njenu knjaževaču promociju trebalo je i vremena i nagovaranja.

''Hvala, stvarno, svima. Nisam očekivao da će biti ovako lepo veče, sa ovoliko pozitivnih emocija, ali, sviđalo se to nekom, ili ne, na kraju ljubav pobeđuje. Trebalo je dosta vremena i zahvaljujem Milošu Jeremiću, koji je insistirao na tome da ovo uradimo i sada mi je drago zbog toga'', kaže Darko.

Glavni ''krivac'', novinar Miloš Jeremić, Darka doživljava kao ''dobrog duha Knjaževca''. 

''Drako Micić nije književnik, ali toliko dobro piše, piše iz srca i ume da percipira, kolko naše dobre strane, osobine, toliko sve naše boleštine i da ih prebaci na papir. Njegova knjiga ima i folklorni patos, on čuva traciju ovog kraja i govori o vremenu u kojem je odrastao. To je vreme rokenrola, popularne kulture. Zato sam rekao da je Darko Micić dobri duh grada Knjaževca.''

Objavljena u oktobru prošle godine, druga knjiga Darka Micića živi među čitaocima. Neke od priča doživljavaju i svoju dramatizaciju.

''Lidija Nikolić, koja je napisala dve velike knjige o Margiti i EKV, dala mi je ideju da dramatizujem priču ''Žena na službenom putu i pomogla da to uradim. Poslao sam tu priču na konkurs Radio Beograda. Nije pobedila, ali mi je čast što sa našla u nekom izboru. Mislim da je to zanimljivo''.

Profesor, profesionalno, muzičar i pisac, jer to voli, Darko nastavlja svoju književnu avanturu, najavljujući nove priče o gradu kome živi, o mestima i ljudima koji su obeležili Knjaževac osamdesetih godina dvadesetog veka. Šta god bude napisao, svakako će biti na njegov način.