PRKOS: ''Sve je u redu'' iz Lebana

Četvrto veće pozorišnog festivala PRKOS svojom glumom obojio je Teatar Gimnazijalac iz Lebana sjajnom izvedbom predstave ''Sve je u redu'', koju je po romanu Jasminke Petrović režirao Dušan Blagojević.

Teatar gimnazijalaca iz Lebana stigao je PRKOS sa predstavom ''Sve je u redu'', u nameri da ispriča kako nije uvek lako biti mlad, kako odrastanje može biti itekako bolno kada se sukobljavaš sa roditeljima, predrasudama, vršnjačkim nasiljem. Snažno, ali pre svega iskreno, modernim pozorišnim jezikom, ovi sjajni mladići i devojke pokazali su nam kako su u pozorištu postali bolji ljudi. Iz izutetnog ansambla, žiri publike izdvojio je Milu Stanković i njenu interpretaciju mlade Romkinje.

''Ova predstava je katarza, otkrili smo da imamo veliko srce, koje može da primi svakog čoveka. Verujemo da smo dosta toga naučili'', kažu akteri predstave.

Predstava ''Sve je u redu'' predstavlja pozorišnu verziju istoimenog romana Jasminke Petrović, koji je prošle godine ''Politikin zabavnik'' proglasio najboljom knjigom za mlade. Adaptaciju i režiju potpisao je profesor književnosti Dušan Blagojević.

''Kada smo krenuli da radimo, dogovorili smo se da na kraju ovog procesa treba da dođemo do katarze, da osetimo jednu vrstu pročišćenja, saosećanja, da kad se uplašimo – pogledamo sebe, pročistimo sebe, da vidimo šta u nama ima nevaljalog...A onda tako pročišćeni, saosetimo sa drugim ljudima i unutar sebe pronađemo mesto za druge ljude'', kazao je Blagojević.

Na sceni je bilo puno emocija, ali bilo ih je i u publici, koja je mlade glumce iz Lebana na kraju nagradila do sada najdužim aplauzom na PRKOS-u.