Priča o Kamenici Donjoj

U prepunoj sali Društvenog kluba Doma kulture danas je predsvaljena monografija ''Donja Kamenica'', peta knjiga edicije ''Naselja Stare planine''. Autori su, rodnom selu u čast, Živorad Videnović, Ljubiša Vasilić i Miodrag Mišić.

Donja Kamenica, smeštena na levoj obali Trgoviškog Timoka, bar polovini sveta poznata po misterijom ogrnutoj Bogorodičinoj crkvi, dobila je knjigu o sebi. Monografiju, rodnom selu u čast, napisali su Živorad Videnović, Ljubiša Vasilić i Miodrag Mišić. Smestili su u nju sijaset fotografija, dokumenata, priča bivših i sadašnjih žitelja, istorijske i statističke podatke. Da se zapiše, da ostane na ponos budućim generacijama, kažu autori.

Knjiga o Donjoj Kamenici peta je monografija u ediciji ''Naselja Stare planine'', kažu recenzenti Miodrag Velojić i Olica Radovanović. Oni ističu da demografski podaci, izneti u ovoj publikaciji, mogu biti osnova za planiranje budućnosti.

Promocija monografije ''Donja Kamenica'' organizovana je u prepunom Društvenom klubu Doma kulture. Svečan ton događaju dale su učnice Škole za muzičke talente iz Ćuprije.