Predstavljen ''Odgovor nošen vetrom'' Ivana Potića

U ''Noći muzeja'' Zavičajni muzej organizovao je predstavljanje knjige ''Odgovor nošen vetrom'' Ivana Potića. Knjiga predstavlja 50 pesama Boba Dilana, koje je Potić odabrao i preveo.

Istoričar umetnosti po profesiji, bibliotekar, zaposlen u Istorijskom arhivu u Zaječaru, uz to i književnik Ivan Potić, zaražen od malih nogu muzikom Boba Dilana, odlučio je da među korice knjige smesti i prevede pedesetak njegovih pesama. Tako je nastao ''Odgovor nošen vetrom''. Knjiga, objavljena u martu ove godine, knjaževačkoj publici predstavljena je u ''Noći muzeja''.

''Kao klinac sam se zarazio muzikom Boba Dilana. Za mene, on je više od književnika. Hteo sam da njegov opus približim srpskoj publici. Bio mi je uzor, što zbog antiratne dimenzije, što zbog mojih emotivnih, ličnih stanja.''

Razgovor sa autorom vodio je novinar Miloš Jeremić i sam odličan poznavalac lika i dela ovog pesnika, pevača, kompozitora, dobitnika Nobelove nagrade za književnost, koji je šezdesetih bio svojevrsni  ''glasa generacije''. Ponešto od Dilanove besmrtne muzike posetioci su čuli od knjaževačkog sastava ''Dede''.