Poziv polaznicima Letnje škole tradicionalnih zanata i Letnje škole konzervacije

Poziv polaznicima Letnje škole tradicionalnih zanata i Letnje škole konzervacije

Letnja škola tradicionalnih zanata i Letnja škola konzervacije i ove godine biće u organizaciji Zavičajnog muzeja Knjaževac, a u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja i Opštinom Knjaževac.

U cilju promovisanja kulturnih i tradicionalnih vrednosti, zanatskih tehnika i tehnika konzervacije, a kroz predavanja i praktičan rad, polaznici će biti upoznati sa osnovnim principima i tehnikama konzervacije arheoloških i etnoloških predmeta, sa Arheo-etno parkom Ravna, lokalitetom Timacum Minus, ali i sa značajem očuvanja kulturnih dobara.
Za sve srednjoškolce, studente i mlade Knjaževčane, otvorene su Letnje škole, a njeni polaznici biće smešteni u Arheo-etno centru u Ravni. Organizatori škole pokrivaju sve troškove polaznika, a to su smeštaj, hrana i troškovi boravka.  
Polaznici će se upoznati sa tradicionalnim tehnikama grnčarstva, pletenja i tkanja. Oprobaće se i u dizajniranju karakterističnog muzejskog suvenira u vidu proizvoda koji bi predstavljao knjaževački kraj.


Rok za prijavljivanje je 3. jul 2020. godine, a broj polaznika ograničen. Letnja škola tradicionalnih zanata biće održana od 15. do 25. jula, dok će Letnja škola konzervacije trajati od 15. do 28. jula.
Sve informavije u vezi prijave za Letnje škole možete ih dobiti u Zavičajnom muzeju Knjaževac, na njihovoj fejsbuk strani, kao i na njihovom zvaničnom sajtu http://www.muzejknjazevac.org.rs. Takođe, sve informacije možete potražiti i u sekretarijatu vaše škole.


Prijavu možete predati lično u Zavičajnom muzeju Knjaževac ili je poslati na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..