Poslednja klapa ''Južnog vetra'' i darovi za knjaževačku decu

U knjaževačkom Domu kulture održana je juče konferencija za novinere povodom završetka snimanja filma ''Južni vetar 2 – Ubrzanje'', koji je proteklih mesec i po dana sniman u Knjaževcu. Ekipa filma  uručila je vredne donacije knjaževačkoj deci i osnovnim školama.

Proveli smo u Knjaževcu fenomenalnih mesec i po dana. Tako je na pres konferenciji ekipa ''Južnog vetra 2 - Ubrzanje'' sumirala svoj jedno i po mesečni boravak u knjaževačkoj opštini, gde je sniman nastavak domaćeg blokbastera. Priroda ovog kraja, fantastične lokacije, daće filmu poseban vizuelni identitet, kažu reditelj i glunci.
 
Put Beograda ekipa ''Južnog vetra'' kreće sa puno pozitivnih utisaka o Knjaževcu i njegovim gostoljubivim, pristojnim ljudima. Nakon što su u njemu snimljena već tri filma, Knjaževac se lagano pozicionira na mapi filmske industrije, kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.
 
Glumci, reditelj i producenti oprostili su se od Knjaževca, uručivši darove svim osnovnim školama, koje su dobile televizore i deci iz materijalno ugroženih porodica. Premijera ''Južnnog vetra 2'', kako se čulo, planirana je za početak naredne godine.