Piramida od knjiga

Predstavnici Narodne biblioteke Srbije krajem prethodne sedmice posetili su kolege u Knjaževcu. Povod je bio realizacija programa "Piramida od knjiga" kojim se obogaćuje književni fond biblioteka širom Srbije i promoviše čitalačka kultura.

Narodna biblioteka Srbije već šest godina realizuje program “Piramida od knjiga” koji je usmeren na obogaćenje fondova matičnih biblioteka širom Srbije, kao i na promociju čitalačke kulture. Ove godine posebna pažnja posvećena je Narodnoj biblioteci Njegoš, pa su tim povodom gosti iz Beograda krajem prethodne sedmice posetili knjaževačku biblioteku.

Ivana Nikolić, načelnik Odeljenja selektivne nabavke u Narodnoj biblioteci Srbije, ističe da je ova poseta iskorišćena za upoznavanje sa radom knjaževačkih kolega, za sticanje uvida u fondove Biblioteke, kao i za uručenje poklona – najnovijih izdanja iz tekuće izdavačke produkcije koja su izabrale kolege imajući u vidu potrebe i interesovanja čitalaca.

Narodna biblioteka “Njegoš” ima dugogodišnju, veoma uspešnu saradnju sa Narodnom bibliotekom Srbije, kaže Vladana Stojadinović, direktor knjaževačke Biblioteke. “Pokloni koje smo dobili veoma su nam važni, posebno kada je reč o stručnoj literaturi do koje teže dolazimo. Pored toga, ovu posetu iskoristili smo i za razgovore o budućoj saradnji naših biblioteka”.

Predstavnici Narodne biblioteke Srbije sa posebnim uvažavanjem prate aktivnosti knjaževačkih bibliotekara, posebno aktivnosti koje se realizuju sa decom, kao i sa starijim i licima sa posebnim potrebama. Ova poseta iskorišćena je da se gosti detaljno upoznaju sa tim aktivnostima, kako bi budući pokloni u knjigama bili profilisani u skladu sa potrebama knjaževačke biblioteke i njenih čitalaca.