Pet godina „Čarobnih polica“

Pet godina „Čarobnih polica“

Manifestacija dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“ okupiće i ove godine više stotina talentovanih knjaževačkih srednjoškolaca, osnovaca i predškolaca.

Septembarski i oktobarski dani „Čarobnih polica“ posvećeni su likovnom konkursu za predškolce i prvake i edukativnim radionicama, na kojima se polaznici obučavaju i usavršavaju za različite vrste kreativnog izražavanja, stvaraju svoja mala remek-dela i pripremaju se da predstave svoje radove u zborniku Manifestacije i, ovoga puta, putem društvenih mreža.

Ovogodišnja manifestacija tematski je vezana za narodnu književnost i za zavičaj. Deca i mladi Knjaževca ponovo će se družiti i stvarati sa Brankom Stevanovićem i Dušanom Đurđevim u književnom, Vladimirom Andrićem u dramskom, Radetom Ristićem u likovnom, Vladislavom Dopuđom u muzičkom, Sašom Milutinovićem u fotografskom, Bobanom Radivojevićem u jutjuberskom, Ljiljanom Mihajlović u modnom i sa bibliotekarima u novinarskom Bibinom ateljeu. Domaćin „Čarobnih polica 2020“ je muzički umetnik i pedagog Vladislav Dopuđa. Portret Bibi Slikovčice za ovu priliku uradio je Rade Ristić u akvarelu.

Manifestaciju dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“, petu po redu, Narodna biblioteka „Njegoš“ realizuje uz podršku Opštine Knjaževac i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.