Oproštajni gala koncert Konstantina Kostjukova

Konstantin Kostjukov, svetska baletska zvezda, još jednom je oduševio knjaževačku publiku na oproštajnom gala koncertu, održanom u velikoj dvorani Doma kulture. I ovoga puta, kao i u aprilu 2013. Kostjukov je pozornicu podelio sa mladim zvezdama srpske baletske scene.

Konstantin Kostjukov po drugi put pred knjaževačkom publikom. Ovoga puta na oproštajnom koncertu. Došlo je, kaže, vreme da se siđe sa scene, ali to ne znači i potpuni odlazak iz baleta.

''Mom zanatu došao je kraj, ali to ne znači da se ja povlačim iz baleta. Odavno se bavim pedagogijom i koreografijom. Napravio sam dosta predstava. To je prirodan tok da baletski igrači postaju pedagozi, koreografi, menadžeri. Imao sam divnu karijeru, ostvario sam se kao umetnik, odigrao sve o čemu sam maštao...''

Sa podjednakom strašću sa kojom ulazi u lik Grk Zorbe, Kostjukov govori o svojoj umetnosti, zahtevnoj, teškoj, ali predivnoj.

Knjaževačka publika iskoristila je ne tako čestu priliku da uživa u savršenom spoju pokreta i osećaja kroz numere iz najpoznatijih baleta, kakvi su ''Labudovo jezero'', ''Kraljica Margo'', ili ''Uspavana lepotica''.

Sa Konstantinom Kostjukovim scenu su podelili  Teodora Spasić, Miloš Marjan, Mila Dragićević, Milan Rus i Olga Olčan, mladi prvaci Beogradskog baleta, treća generacija igrača sa kojima je od 2002. održao preko 200 koncerata u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori.