Novo druženje u okviru programa „Čitaonica igraonica“

Novo druženje u okviru programa „Čitaonica igraonica“

Novi susret predškolaca i bibliotekara u edukativno zabavnom programu „Čitaonica igraonica“ protekao je u znaku zanimljive i poučne priče o sticanju novih prijatelja i poruke kako deca treba da se odnose prema stvarima koje nisu njihove.

Ovog puta za čitanje i prezentaciju odabrana slikovnica „Novi prijatelj“, koja donosi jednu od pustolovina neodoljive Maje, simpatične pčelice širokog srca i zaljubljenice u prirodu.
Zgode i nezgode Maje, Pava i uholaže Dina inspirisale su najmlađe za razgovor sa bibliotekarima, a zatim su sa zadovoljstvom crtali detalj iz slikovnice koji je na njih ostavio najveći utisak. Maštoviti dečji radovi izloženi su na Dečjem odeljenju.
Edicija slikovnica o avanturama male pčele velikog srca zasnovane su na knjizi Valdemara Bonselsa „Pčelica Maja: priča o pustolovinama jedne pčele“ iz 1912. godine. Uz roman, stripove i crtane filmove o Maji odrastale su generacije dece širom sveta. Knjaževačkim mališanima roman i slikovnice dostupne su na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“.