Nina Badrić: Solidarne, možemo svijet okrenuti naopačke

Hrvatsku pop divu Ninu Badrić u Knjaževcu su dočekali velika dvorana Doma kulture ispunjena do poslednjeg mesta, publika koja naizust zna i njene hitove i malo manje poznate pesme i srdačnost kojoj, se, po sopstvenom priznanju nije nadala na istoku Srbije.

Knjaževčanke i njima dragi muškarci,  dan ženske ravnoravnosti proveli su na koncertu hrvatske pop dive Nine Badrić u prepunoj velikoj dvorani Doma kulture. Na scenu je izašla sa širokim osmehom na licu, a onda je pokazala zašto je jedan od najcjenjenijih ženskih vokala u našem regionu. 

''Prvi put u Knjaževcu i u ovim krajevima...Nakon svih ovih godina...Nastupala sam u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Subotici i tu je početak i kraj...Sve se posložilo (i nebo) da konačno krenem. Publika je bila najbolji dio večeri. U jednom trenutku sam pomislila da to peva neki zbor...bilo je fantastično.''

Čvrsto veruje da žene, jedinstvene i složne, mogu ovu planetu učiniti boljim mestom za život. Osmomartovske poklone do sada je dobijala samo od majke. Srdačni Knjaževčani, predvođeni svojim prvim čovekom,  postarali su se da takva tradicija bude prekinuta. 

Vođenja vaspitanjem koje nosi iz kuće, Nina Badrić nije propustila da sa devojkama, koje sanjaju o svetlima pozornice, podeli svoje iskustvo.

''Odgajana sam da budem dostojanstvena. Uvek su mi roditelji govorili: ''Voda sve može oprati, ali prljav obraz nikada''. Mnogi su počeli svoju karijeru na vanjštini, obnaženim grudima, cicama, guzici...Ako je to neki put odgoja djeteta...Moji glazbeni idoli su Josipa Lisac, Gabi Novak, Vitni Hjuston ...''

Koncertu Nine Badrić, kako procenjuju organizatori, prisustvovalo je oko sedam stotina Knjaževčana. Vthunski glas i razmena emocija bili su dovoljni da mnogi od njih požele da ovu lepu ženu još jednom vide u Knjaževcu.