Na snimanju serije “Vreme zla” po trilogiji romana Dobrice Ćosića

U centru sela Donja Kamenica kod Knjaževca u toku je snimanje serije „Vreme zla“. U produkciji kompanije Junajted medija, glumca i izvršnog producenta Gorana Šušljika, serija će imati 15 epizoda, a biće emitovana sledeće godine na televiziji Nova S.

Serija je zamišljena kao trilogija srpskog pisca Dobrice Ćosića, u kojoj se govori o prelomnim događajima koji su  sredinom XX veka doveli do građanskog rata i rađanja socijalističke Jugoslavije. Biće to nastavak sage o porodici Katić sa istorijskim ličnostima onoga vremena i uz otvorenu reviziju službene istoriografije.

Tvorac i izvršni producent serija je, kao i u prvom ostvarenju „Koreni”, produkcijska kuća Gorana Šušljika. “Vreme zla” nije direktan nastavak „Korena” jer je između „Vreme smrti”, po kojem će biti snimljena posebna serija. Režiju potpisije Ivan Živković, a scenaristkinja je Sanja Savić Milosavljević. Glumačka ekipa u Donjoj Kamenici biće tu i sutra, a nakon toga, snimanje se nastavlja u Pirotu.

U vrhunskoj glumačkoj ekipi su Žarko Laušević, Voja Brajović, Goran Bogdan, Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Pavle Mensur, Isidora Simijonović, Slobodan Tešić, Boris Isaković, Sergej Trifunović, Andrej Šepetkovski, Svetozar Cvetković, Igor Đorđević...