Na slovo, na slovo B: Bibi Slikovčica ponovo sa talentovanom decom

Manifestacija dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'' počela je u maju gostovanjem Boba Živkovića, ilustratora i Jasminke Petrović, spisateljice za decu i mlade. Tokom septembra i oktobra održavaće se kreativne radionice, a završna svečanost ''Polica'' dogodiće se u novembru. Manifestacija je ove godine posvećena stvaralaštvu Duška Radovića.

U čarobni svet pisanja, slikanja, glume, muzike, Narodna biblioteka ''Njegoš'' povela je decu i mlade Knjaževca pre četiri godine. Tada su osmišljene i nastale ''Čarobne police Bibi Slikovčice''. Rastući i razvijajući se, manifestaciija je zakoračila i izvan opštine, postavljajući modele rada sa decom.

Ovogodišnje ''Police'' počele su u maju, kada se sjajnoj ekipi pisaca, reditelja, muzičara, pridružio i Bob Živković, jedan od najvećih ilustratora naše zemlje, a nastavljaju se ove jeseni edukativnim radionicama, kaže direktorka Biblioteke Vladana Stojadinović.

''Ovogdišnja manifestacija posvećena je delu Duška Radovića. Imali smo nekoliko susreta sa Bibinom redakcijom, a 30. septembra počinju programi sa piscima, likovnim i muzičkim umetnicima, odnosno književne, dramske, likovne i muzičke radionice. Ove godine, pored opštine Knjaževac, podržalo nas je i Ministarstvo kulture, tako da smo napravili i neke nove edukativne programe. Imaćemo radionicu za fotografiju. Sa srednjoškolcima će raditi Saša Milutinović Leteći. U saradnji sa Udruženjem ''Izvor'', imaćemo modni atelje, a sa osnovcima će video kreacije stvarati Boban Radivojević.''

Vladimir Andrić, Branko Stevanović, Dušan Đurđev, Rade Ristić i Vladislav Dopuđa, družiće se sa mladim kreativcima i ove godine.

Završna svečanost ''Čarobnih polica'' dogodiće se u novembru. Do tada himna manifestacije dobiće svoj konačni izgled, a pred publiku izaći će i Bibina dramska družina sa predstavom ''Na slovo, na slovo R, kao Radović''.