Muzej otvorenog srca

U Zavičajnom muzeju priređeno je sinoć 28. Veče otvorenog srca. U muzejskoj galeriji izloženi su radovi tridesetak autora iz Knjaževca i susednih gradova, a o ljubavi prema muzici i o vrednostima koje poštuje govorio je Dejan Gvozden, frontmen grupe ''Kristali''.

Tridesetak autora sa sedamdeset radova u prostoru galerije Zavičajnog muzeja, pretesne da primi sve posetioce, koji su otvorenog srca februarsko veče došli da ispune umetnošću, kao i svih godina unazad. Raznorodnih tenika i senzibiliteta, svoje radove izložili su autori različitih generacija, kad – kad i cele umetničke porodice iz Knjaževca i susednih gradova. U razgovoru sa studentkinjom Marom Milkić, svoja razmšljanja o ljubavi, kao pokretaču svega i svoju muziku, sa piblikom podelio je Dejan Gvozden, frontmen benda ''Kristali''. 

''Nema tajne – radiš ono što voliš, baviš se lepim stvarima...To je patent za zdrav i kvalitetan život. Ljubav je osnovni sastojak postojanja. Bend ''Kristali'' radi već 30 godina. Ne bih mogao sebe da zamislim da se ne bavim muzikom. Ja opstajem zbog muzike.''

Iz godine u godinu Veče otvorenog srca je događaj koji okuplja ljude čija je potreba da se izraze kroz umetnost, a to je uvek i prilika da se, govreći o ljubavi i vinu podestimo i vrednosti, koje smo možda zaboravili, kaže Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti.

''Kada govoite iskreno o stvarima koje su važne u životu svakog ljudskog bića, a to su ljubav, istina, sloboda, pravda, porodica, to je ono što publika i svaka generacija razume''.

Veče otvorenog srca Zavičajni muzej organizovao je po 28. put, a izložbu priređenu tim povodom, zainteresovani će moći da pogledaju do 28. februara.