Ministarstvo za ''Timočku liru''

Ministarstvo za ''Timočku liru''

Ministarstvo kulture i informisanja podržalo sa 150.000 dinara pesničku manifestaciju ''Timočka lira''.

Reč je o nagradi koju Drugi program Radio Beograda i Festival kulture mladih Srbije od 1994. godine dodeljuju najboljem mladom pesniku Festivala.

Mladi pesnici ove godine svoje radove mogu da dostave Radio Beogradu 2 do 30. juna.

Pravo učešća na konkursu imaju književni stvaraoci, do 30 godina starosti, iz Republike Srbije, koji nemaju objavljenu knjigu.

Jedan autor može poslati najviše tri poetske forme. Tematika je slobodna. Rad se dostavlja pod šifrom, s tim što se rešenje šifre (ime  i prezime, tačna  adresa, telefon i imejl adresa autora) dostavlja uz rad u posebnoj koverti, zajedno sa sažetom ličnom i poetskom biografijom.

Selektor će odabrati 10 najboljih mladih pesnika za nastup na 59. Festivalu kulture mladih Srbije u Кnjaževcu.  Najboljeg pesnika proglasiće žiri na samom Festivalu kada će mu biti uručena povelja Radio Beograda 2 „Timočka lira“.
Radio Beograd 2 i organizacioni odbor Festivala kulture mladih Srbije obezbediće štampanje zbirke pesama prvonagrađenom pesniku kao i prigodne nagrade za drugo i treće mesto  koje će biti uručene na poetskoj večeri Festivala.