Ministarstvo kulture podržalo ''Čarobne police''

Ministarstvo kulture podržalo ''Čarobne police''

Ministarstvo kulture podržalo je ove godine jedan od najznačajnijih kulturnih programa Narodne biblioteke ''Njegoš'', Manifestaciju dečjeg stvaralaštva „Čarobne police Bibi Slikovčice“ i za to, na upravo završenom konkursu, opredelilo 250.000 dinara.

Manifestaciju, čiji je cilj podsticanje, podrška i promocija stvaralaštva dece i mladih, Biblioteka organizuje od 2016. godine, pod pokroviteljstvom Opštine Кnjaževac,  i na literarnim, novinarskim, likovnim, dramskim i muzičkim programima okuplja veliki broj talentovanih mladih stvaralaca, kojima se na ovaj način pruža prilika da neposredno učestvuju u kulturnom životu lokalne zajednice.

Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture, „Čarobne police 2019“ biće mesto za edukaciju i stvaralaštvo dece i mladih i iz drugih kreativnih oblasti, koje prethodnih godina nisu bile zastupljene na Manifestaciji.

Četvrte po redu „Čarobne police Bibi Slikovčice“ otvoriće već u maju likovni umetnik Dobrosav Bob Živković, ovogodišnji gost Manifestacije, i jedna od najznačajnijih spisateljica za decu Jasminka Petrović.