Likovni konkurs Doma kulture: Kako deca vide kulturu

Izložbom najuspešnijih radova i uručenjem nagrada Dom kulture priveo je kraju svoj likovni konkurs ''Kultura je ljubav''.

Namenjen deci iz osnovnih škola i onoj koja su još uvek u vrtiću, konkurs je i ove godine okupio na desetine talentovane dece, kazala je Dragana Janković, direktorka Doma kulture, zahvaljući svim učesnicima.  

Devojčice i dečaci izražavali su se različitim likovnim tehnikama, želeći da na papir prensu svoj doživljaj grada i kultrnih programa koji su njima namenjeni, a koje su pratili u društvu svojih vaspitača, ili roditelja.

Dečje radove, a kažu da nije bilo lako, ocenjivali su slikari Dragoslav Živković i Rade Ristić.

''Mali umetnici su ove godine bili izuzetno aktivni. Podstknuti su, pretpostavljam da su bili podstaknuti od svojih učitelja i vaspitača. Ova izložba je rezultat njihovog rada,'' kazao je Rade Ristić.

Izložbu ''Kultura je ljubav'' Knjaževčani će moći da pogledaju u narednih nekoliko dana. U Domu kulture kažu da će na programima koji okupljaju decu insistirati i u ovoj godini, svesni da na taj način, osim što podstiču talente, obrazuju i svoju buduću publiku.