Kultura je ljubav: Uručene nagrade malim umetnicima

Dom kulture otvorio je danas izložbu likovnih radova sa konkursa ''Kultura je ljubav''. Najuspešnijim autorima uručene su nagrade, a iz ove ustanove poručuju da je ovo samo početak serije programa, koji obrazuju i podstiču kreativnost najmlađih.

Prvi likovni konkurs Doma kulture pod nazivom ''Kultura je ljubav'' okupio je devojčice i dečake iz svih osnovnih škola, mališane iz vrtića, ukratko – puno kreativne knjaževačke dece. Direktorka Dragana Janković, uverena je da će povoda za susrete sa talentima biti i u godinama koje dolaze.

Radove malih umetnika ocenjivali su Ivica Branković, organizator programa u Domu kulture, akademski slikar Dragoslav Živković i slikar i likovni pedagog Rade Ristić.

U ruke najboljih otišli su štafelaji, školske torbe i ranci, knjige i slikarski pribor.

Likovni konkurs ''Kultura je ljubav'', kako nagoveštavaju iz Doma kulture neće biti poslednja manifestacija posvećena deci. Ova ustanova planira da se sa svojom najmlađom publikom druži u ovoj godini kroz različite sadržaje, sve sa ciljem da bude podrška njihovom obrazovanju za prepoznavanje pravih vrednosti.