Koferče znanja Zavičajnog muzeja

Koferče znanja Zavičajnog muzeja

Zavičajni muzej Кnjaževac 2019. godinu završio je objavljivanjem interaktivne publikacije "Кoferče znanja Zavičajnog muzeja Кnjaževac - Muzej za sve - muzej za poneti" koja je namenjena prevashodno deci i mladima, ali i starijoj publici.

 

Ova publikacija deo je projekta "Muzej za sve - muzej za poneti" podržanog od strane Ministrastva kulture i informisanja i to u oblasti digitalizacije kulturnog nasleđa, čiji je autor i priređivač Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti.

U pripremi i izradi publikacije, pored autorke, učestvovao je sjajan tim mladih kreativnih ljudi. Sanja Mladenović, autorka je ilustracija. Grafičkim dizajnom bavio se Marjan Vidojković a, GetToNet, internet prezentacijom, kao i ArhiMedia grupa Matematičkog instituta SANU. Interaktivne elemente i 3D modela uradili su Ivan Savić i Miloš Ćirković. Natalija Popović i Milica Lazarević tumačile su na znakovnom jeziku, dok je prevod na engleski uradila Anđelka Mihajlović, a lekturu u korekturu Jeleni Milošević Petrović.

Projekat "Muzej za sve - muzej za poneti" sadrži brojne elemente: dve besplatne android aplikacije, interent prezentacije, interaktivnu publikaciju u štampanom i elektonskom izdanju i još mnogo toga.