Izložba Željke Aleksić u galeriji Remont: Say Cheese!

Izložba Željke Aleksić u galeriji Remont: Say Cheese!

U beogradskoj galeriji Remont otvorena je 25. marta samostalna izložba mlade Knjaževčanke Željke Aleksić pod nazivom ''Say Cheese!''

Kako su izvestili mediji, Željkina izložba povezuje i prožima njena umetnička i životno-radna iskustva, uključujući i prodaju mlečnih proizvoda, s obzirom da se pre odlaska na studije, bavila raznim poslovima, među kojima i prodajom mlečnih proizvoda u jednoj knjaževačkoj prodavnici. Počela je tako da pravi skulpture od sira, dokumentujući kroz fotografiju i video ambijent i atmosferu radnog mesta.

Željka Aleksić  je trenutno je na drugoj godini studija konteksutalnog slikarstva na  likovnoj Akademiji u Beču. U Knjaževcu je osnovala neformalnu grupu Centar za kulturu i umetnost K 019 uporedo se baveći svojim umetničkim istraživanjima reakcije lokalne sredine na egzibicionizam i voajerizam. Njen rad sa izložbe ‘’RUPE’’ koja se bavi tom problematikom, podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja kroz otkup i postao deo umetničke zbirke Zavičajnog muzeja.

U galeriji Remont izložba Željke Aleksić biće otvorena do 12. aprila.