Ivana I. Kostić u galeriji Zavičajnog muzeja: Širina talenta i širina obrazovanja

U galeriji Zavičajnog muzeja otvorena je u četvrtak, 20. juna, izložba Ivane I. Kostić, mlade umetnice iz Knjaževca, koja živi i radi u Beogradu.

Ivana I. Kostić stasavala je i odrastala najpre u Umetničkoj školi u Nišu, a zatim i na Fakultetu primenjenih umetnosti, tako da je knjaževačka publika priliku da je upozna dobila tek na izložbi u galeriji Zavičajnog muzeja. Između širine njenog obrazovanja i širine njenog talenta može se staviti znak jednakosti, kazala je na otvaranju Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti.

''Ona je mlada i hrabra i ta mladalačka snaga i netuzijazam dozvoljavaju joj da se oproba u različitim oblastima. Oprobla se u dizajnu enterijera i eksterijera, izuzetna je u crtežu, bavi se slikarstvom, za fotografiju je višestruko nagrađivana.''

Na izložbi je predstavljen bogat i raznovrstan opus ove mlade umetnice, jednim delom duboko i nostalgično vezan za rodni kraj, Staru planinu, pre svega.

''Imam veliku čast jer sam u svome gradu. Za mene je ovo svečanost,'' kazala je Ivana.

Jedna od misija Zavičajnog muzeja je da predstavlja i podržava made umetnike, ističe Aleksandar Ristić, v. d. direktora ove ustanove.

Sa delima Ivane I. Kostić Knjaževčani će moći da se sretnu do 22. jula.