Interaktivna izložba "France eMotion" u Zavičajnom muzeju

Interaktivna izložba "France eMotion" u Zavičajnom muzeju

U okviru obeležavanja međunarodne manifestacije Dani evropske baštine u galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževac u četvrtak, 17. septembra biće otvorena gostujuća interaktivna izložba "France eMotion", nastala u saradnji Atout France i Francuskog instituta.

Međunarodna izložba ''France eMotion'', koju je kreirao klaster ''Atout France'' u partnerstvu sa Francuskim institutom, vodi gledaoce na jedinstvenu šetnju kroz francusku kulturnu baštinu, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.

Četiri međunarodna fotografa, Išola Akpo iz Benina, Edu Monteiro iz Brazila, David Šaliol iz Sjedinjenih Američkih Država i Lurdes Segade iz Španije, proputovali su, svako sa svojim objektivom u ruci, jedan deo Francuske. Fotografske zabeleške nastale tokom njhovih putešestvija, predstavljaju jedinstven pogled na raznolikost francuske kulturne baštine. U njihovom društvu, gledalac korača puteljcima tvrđava i parkovima dvoraca, prolazi kroz muzeje i najsavremenije izložbene prostore, divi se lukovima opatija i mostova.

Izložba se održava u okviru programa Novembre Numérique, a realizovao ju je klastera za turizam i kulturu Atout France u partnerstvu sa Francuskim institutom.