Glasajte za Jelenu !

Glasajte za Jelenu !

Mlada Knjaževčanka Jelena Micić, koja se nalazi na završnoj godini studija na Akademiji likovnih umetnosti u Beču, na Odseku za tekstualnu skulpturu, u najužem je izboru za prestižnu nagradu Austrijskog državnog radija Ö1 za likovnu umetnost.

U konkurenciji za nagradu su studenti četi austrijska univerziteta umetnosti, uključujući i Akademiju likovnih umetnosti na kojoj Jelena studira.

Glasanje je organizovano online na stranici:  https://oe1.orf.at/artikel/650165. Treba kliknuti na sanduče ikonicu i automatski će se otvori prozor sa svim informacijama. Glasa se mailom na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Jelana Micić je rođena u Knjaževcu 1986. godine. Osim što studira u Beču, diplomirani je filolog skandinavskih jezika i književnosti Univerziteta u Beogradu.
 
Radila kao saradnik u nastavi na Akademiji likovnih umetnosti u Beču u klasi za figurativno slikarstvo. Trenutno pomaže Studentsku uniju Akademije u odeljku sa socijalnu politiku i kao referent za finansijska pitanja. Radi kao asistent u bečkoj galeriji „Raum mit Licht” za konceptualnu fotografiju.

Jedan od osnivača neformalne grupe ''Umetnik''.

Stipendista je Švedskog Instituta i Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije. Kao dobitnik stipendije „kültür gemma!” sarađuje sa IG Bildende Kunst u Beču na projektu uvođenja izložbenih honorara za umetnike u Austriji, kao i u pripremanju pregovora sa predstavnicima austrijskih državnih institucija.

Učestvovala na rezidencijalnim programima u Lincu, Austrija „Haus der Frau” i na „41. Jalovičkoj koloniji”.

Izabrane ko-kurirane izložbe: „EX - Experiment and Explore, Izbor fotografija iz fundusa Foto saveza Srbije” (SKC, Beograd, 2014), „BALKANIZACIJA” (Friday Exit, Beč, 2016) i „Spezialschule für Bildhauerei - Abgelegene Idylle in Prater?”  (XhibitE, Beč, 2019).