Festival, treći dan: Najmlađi muzičari otvorili treći festivalski dan

Treće veče 57. Festivala kulture mladih Srbije otvorili su učenici knjaževačke muzičke škole “Predrag Milošević”. Knjaževačkoj publici predstavili su se mladi i uspešni pijanisti, harmonikaši, gitaristi i trubači.

“Predstavio sam se kompozicijom Kabaleski -Klovn i imao sam malu tremu. Već sam navikao da u toku nastupa imam tremu i obično kada dođem do pola kompozicije ona nestane. Uzor mi je Mocart i voleo bih da se bavim muzikom ili da budem nastavnik. Ovako volim da slušam rok i stranu muziku”, kaže učenik I razreda Mihajlo Radenković.

Iako bavljenje muzikom zahteva puno odricanja, učenica IV razreda muzičke škole Ena Nikolić kaže da i nije tako teško uskladiti sve obaveze. Ona je dobitnica brojnih nagrada, ali je po prvi put nastupala na Festivalu kulture mladih.

Volim da slušam metal i rok, a uglavnom sviram džez. Moje životno opredeljenje je da se bavim muzikom i crtanjem, dodala je Ena.

Učenici koji su svirali dobitnici su brojnih nagrada kako na državnim tako i na internacionalnim i međunarodnim takmičenjima, te  su svojim trudom i radom zaslužili da predstavljaju svoju školu na Festivalu kulture mladih Srbije.