Festival alternativne kulture 26. i 27. jula

Festival alternativne kulture 26. i 27. jula

Šesti  po redu Festival alternativne kulture (FAK) biće održan u petak, 26. i subotu, 27. jula, na igralištu ispod mosta na putu ka Zaječaru.

Program počinje u 20:00 časova, a na stejdžu u “Prc mali”.  Tokom dva festivalska dana nastupiće bendovi: PMS (Novi Sad), Škart (Kosovska Mitrovica), U zmajevom gnezdu (Obrenovac), Ćamil (NIš), Proleće (Novi Sad),Two stroke engine (Knjaževac), Vacuum (Zaječar), Prljave sestre (Niš), S.P.U.K.( Sarajevo) i Straight Jackin (Beograd-Sankt Petersburg).

Kako su organizatori naglasili, cilj manifestacije je pružanje prilike kvalitetnim bendovima čiji rad nije adekvatno medijski propraćen, da se predstave publici i prezentuju svoju muziku.

Inače, Festival alternativne kulture organizuje grupa entuzijasta, predvođena članovima knjaževačkog benda School Bus, te je ulaz, kao i do sada, besplatan uz napomenu da će biti zabranjeno unošenje neprikladnih i opasnih predmeta, kao i alkoholnih i bezalkoholnih napitaka, jer će cene pića na samom festivalu biti i više nego pristupačne.

Organizaciju 6. Festivala alternativne kulture,  podržala je i opština Knjaževac.