FAK festival: Punk is not dead

Knjaževac je 26. i 27. jula bio domaćin šestog po redu Festivala alternativne kulture. Na igralištu ispod mosta na putu ka Zaječaru u ta dva dana nastupilo je deset bendova iz čitavog regiona.

Deset bendova na bini, lociranoj ispod mosta na putu ka Zaječaru,  a  u dva dana trajanja Festivala alternativne kulture. Veliki broj poklonika pank zvuka. To bi bio sažetak šestog FAK-a. Prve večeri nismo propustili priliku da sretnemo ''U zmajevom gnezdu'' iz Obrenovca i veterane iz benda ''Proleće'' iz Novog Sada. 
 Da sve ne bude samo pank, pobrinuo se druge večeri knjaževački bluz bend  Two stroke engine, predstavljajući svoj album prvenac i novog bubnjara. 
 
Škart iz Kosovske Mitrovice, S.P.U.K. iz Sarejeva, te Straight Jackin iz Beograda i Sankt Petersburga, Vacuum iz Zaječara, samo još jače ilustruju festival, suštinski drugačiji od svega što smo do sada videli. Organizatori, finansijski podržani od strane opštine Knjaževac potrudili su se da program obogate atraktivnim dnevnim sadržajima, poput slikanja murala, ili vratolomija na BMX biciklima. Postavljena je i kutija za dobrovoljne priloge za lečenje mlade Anđele Mudrić. Tattoo  studio “Memories forever”, radio je tetovaže po simboličnoj ceni, a sva prikupljena sredstva bila su namenjena upravo ovoj humanitarnoj akciji.