Dečija dramska grupa Radio Beograda na PRKOS-u

Specijalni gosti četvrtog PRKOS-a bili su devojčice i dečaci iz Dramske grupe Radio Beograda. Oni su u tajne glumačkog zanata ulazili u novom okruženju, upoznali Knjaževac i na kraju oduševili publiku onim što su naučili.

Specijalni gosti četvrtog PRKOS-a bili su devojčice i dečaci iz Dramske grupe Radio Beograda. Najmlađi pozorišni festival u zemlji, oni su iskoristili da na nimalo lakom radionicama, u novom okruženju, uđu u tajne glumačkog zanata. Osnovne glumačke vežbe, koje su savladali, pokazali su publici u zanimljivom kolažnom programu, narugavši se malo srpskoj televizijskoj stvarnosti, punoj rijalitija, neukih voditelja i nabeđenih zvezda.

Nekima je životni san da postanu glumci, drugi će raditi na televiziji, ili na radiju, ali svi puno uče i dobro se druže, a Knjaževac će im, kažu, ostati u divnom sećanju.

U ekipi stručnjaka, koja radi u Dramskoj grupi Radio Beograda je i Isidora Rajković, glumica Knjaževsko – srpskog teatra u Kragujevcu.

''Mnogo je lepo kada znanje prenosite na mlade ljude. I ne radi se samo o glumi. Imate odgovornost da od njih pravite kvalitetne ljude, koji će sa sobom poneti znanje, moral i sve što uz to ide''.

Dečja dramska grupa Radio Beograda osnovana je 1949. godine. Od tog vremena, kada je njome rukovodio čuveni Bata Miladinović, ona je rasadnik talenata i mesto gde su počinjali velikani našeg glumišta, ali i mnogi poznati reditelji, pisci, spikeri.