Čudni talasi Simonide Rajčević

U galeriji Zavičajnog muzeja otvorena je sinoć izložba slika Simonide Rajčević pod nazivom ''Čudni talasi''. O radu jedne od najznačajnijih umetnica u zemlji govorila je Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti.

Nakon galerije ''Zvono'' u Beogradu'' i Narodnog muzeja u Zaječaru, priliku da se upoznaju sa radom Simonide Rajčević, jedne od najznačajnijih umetnica savreme likovne  scene, dobili su i Knjaževčani. Izložba slika ''Čudni talasi'' otvorenma je u galeriji Zavičajnog muzeja.

''Simonida Rajčević je jedan od izuzetno važnih likova na našoj umetničkoj sceni. Ona ima izuzetno dobru karijeru na prostoru naše zemlje i regiona, ali i bogatu i zapaženu međunarodnu karijeru,'' kazala je Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti.

Na svojim velikim platnima Simonida Rajčević bavi se doživljajem otuđenosti, unutrašnjim svetom čoveka, smeštenog u apstraktno okruženje.

''Ovaj opus, koji se zove ''Čudni talasi'', govori o problemu otuđenosti. Ona jednom apstraktnom ambijentu suočava ljudsko biće kao jedinku i postavlja pitanje na koji način mi komuniciramo sa svetom'', dodaje Milošević Micić.

Tekst za katalog izložbe napisala je nezavisni kustos dr Marija Ćirić. Izložba će biti otvorena do 20. jula, a Muzej najavljuje i mogućnost da se do tada Knjaževčani sretnu i sa autorkom ovih izvanrednih dela.