''Biti predsednik'' u izdanju Biblioteke

''Biti predsednik'' u izdanju Biblioteke

Narodna biblioteka ''Njegoš'' završila je 2019. godinu objavljivanjem knjige ''Biti predsednik'', publikacije koja sadrži intervjue sa ljudima koji su rukovodili opštinom Knjaževac od 1973. godine do danas.

 

Knjiga je objavljena u novoj ediciji ''Razgovori'' i u njoj se nalazi šesnaest intervjua – trinaest sa ljudima koji su rukovodili opštinom Кnjaževac od 1973. do danas, a tri sa njihovim najbližim saradnicima. Njihova kazivanja svedoče o funkcionisanju lokalne samouprave, njenim nadležnostima, društveno-političkom životu Кnjaževca, istorijskom razvoju, stanju privrede i javnog sektora, i slikaju knjaževačke prilike iz različitih vremena, od zlatnih sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka do prvih decenija 21. veka, doba oporavka od kriznih devedesetih.

Ediciju „Razgovori“ Biblioteka je namenila publikacijama koje će sadržati intervjue sa Кnjaževčanima – učesnicima, svedocima ili poznavaocima različitih prilika i zbivanja značajnih za društvenu, političku, privrednu i kulturnu istoriju knjaževačkog kraja, navela je Biblioteka na svom sajtu.