Biblioteka: Pisci sa čarobnih polica Bibi Slikovčice

Pisci za decu Jasminka Petrović i Branko Stevanović družili su se trećeg i četvrog maja sa predškolcima i učenicima osnovnih škola u Minićevu, Kalni i Knjaževcu. Putovanje u Bibin čarobni svet sa omiljenim autorima, Narodna biblioteka ''Njegoš'' organizovla je idući u susret trećoj po redu Manifestaciji dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'', a u čast Dana Opštine Knjaževac.

Putovanje u Bibin čarobni svet, u susret trećoj po redu Manifestaciji dečjeg stvaralaštva, a u čast Dana Opštine Knjaževac, Narodna biblioteka ''Njegoš'' nastavila je  u društvu sa Jasminkom Petrović i Brankom Stevanovćem, piscima za decu. Najpre u seoskim školama u Minićevu i Kalni, a potom i u Knjaževcu – sa osnovcima i predškolcima, budućim učesnicima Bibinih radionica.

''Vrlo je važno da smo oskoristili Dane Opštine Knjaževac da najavmo jednu od najlepših manifestacija kada je reč o deci i negovanju čitalačkih navika'', kazao je Branko Stevanović.

Jasminka Petrović, jedan od najpoznatijih i najprevođenijih pisaca za decu biće s jeseni gost pisac Čarobnih polica Bibi Slikovlice, manifestacije, o kojoj je govorila i na međunarodnom stručnom skupu dečijih bibliotekara ovog marta u Zagrebu.

''Mislim da je najzanimljivije to što deca stvaraju, imaju mogućnost da pokažu svoju kreativnost . Ova manifestacija neguje kreativnost na terenu'', smatra Jasminka Petrović. 

Knjaževački osnovci, oduševljeni susretom sa Brankom i Jasminkom, aktivno su učestvovali u razgovoru, pokazavši da su pitanja sa scene za njih mačiji kašalj i da se mnogo težim zadacima raduju u novembru, kada će se ponovo družiti sa omiljenim piscima iz čitanki i lektire.