Biblioteka i Bibi raspisali konkurs za najbolja književna ostvarenja

Biblioteka i Bibi raspisali konkurs za najbolja književna ostvarenja

Narodna biblioteka ''Njegoš'' i Bibi Slikovčica raspisali su literarni konkurs za najbolja književna ostvarenja učenika osnovnih škola.Tema ovogodišnjeg konkursa je ''Pismo veterinaru '', inspirisana istoimenim naslovom pesme Branka Stevanovića, čijem stvaralaštvu je i posvećena Manifestacija "Čarobne police Bibi Slikovčice" 2018.

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici osnovnih škola opštine Knjaževac. Mogu učestvovati  autori u četiri kategorije: poezija za učenike od II do IV razreda, poezija za učenike od V do VIII razreda, kratka proza za učenike od II do IV razreda i kratka proza za učenike od V do VIII razreda.
Radovi se dostavljaju do 15. septembra 2018, lično ili na adresu: Narodna biblioteka „Njegoš“, Branka Radičevića 1, 19350 Knjaževac.

Autori najuspelijih radova iz sve četiri kategorije steći će pravo i imaće čast da budu polaznici radionica kreativnog pisanja, da se druže sa majstorom poezije i proze – Brankom Stevanovićem, i da njihovi radovi u novembru 2018. budu štampani u Bibinoj čarobnoj knjizi.
Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu i fejsbuk stranici Biblioteke najkasnije 20. septembra 2018.  godine, a izabrani učesnici biće naknadno obavešteni o mestu i terminima kreativnih radionica.