Bibi na društvenim mrežama: Svakoga dana video sa ''Čarobnih polica''

Iako se ove godine odvijaju u uslovima zaštite od koronavirusa, a mnoge radionice organizuju onlajn, ili na otvorenom, to nije umanjilo intenzitet kojim se u umetničkim ateljeima Manifestacije dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice'', radilo proteklih meseci.

Peti rođendan Manifestacije ''Čarobne police Bibi Slikovčice'' Narodne biblioteke ''Njegoš'',  na kojoj se promoviše kreativnost i stvaralaštvo dece i mladih Knjaževca, obeležava se u uslovima pandemije koronavirusa, koje niko nije mogao da predvidi, ali sa istim žarom, entuzijazmom i intenzitetom. Možda malo više nedostaje prisustvo starih znanaca Branka Stevanovića, ili Vladimira Andrića, ali su u umetničkim radionicama, od kojih su mnoge organizovane onlajn ili na otvorenom, i ove jeseni nastajala mala remek dela.

''Mi smo edukativne radionice počeli 14. septembra i radionice smo sve edukativne aktivnosti ovih dana. Efekti su, što se kvaliteta i obima rada tiče, jednaki kao i prethodnih godina. Deca vole da se sastanu sa Brankom, Popom, Vladom Andrićem, žao im je što ove godine to nije bilo moguće, ali su radili po njihovim instrukcijama. Koristimo društvene mreže, a u većini radionica iskoristili smo lepo vreme da mnogo toga uradimo na otvorenom prostoru'', kazala je Vladana Stojadinović, direktorka Biblioteke.

Na društvenim mrežama, roditelji, nastavnici, drugari, moći će da vide šta su to deca radila na ''Čarobnim policama''.

''Smislili smo način kako da se predstavimo publici, pošto publiku, za sada, ne možemo da okupljamo u većem broju. U naredne dve nedelje svakoga dana publika će moći da uživa u onome što su deca radila na ''Čarobnim policama''.  Svakoga dana ćemo pustiti po jedan video snimak, ili virtuelnu izložbu njihovih radova''. dodaje Vladana.

Vodeći računa o bezbednosti dece, Narodna biblioteka ''Njegoš'' realizovala je kroz Manifestaciju ''Čarobne police Bibi Slikovčice'' devet umetničkih atelja sa oko 100 učenika osnovnih škola. U ovu ustanovu stiglo je desetak likovnih grupnih radova predškolaca i prvaka, koji su učestvovali na likovnom konkursu. ''Čarobne police'' Biblioteka realizuje uz podršku opštine Knjaževac i Ministarstva kulture i informisanja.