Akcija Muzeja: Knjaževčani o zavičaju

Akcija Muzeja: Knjaževčani o zavičaju

Zavičajni muzej Кnjaževac odlučio je da, u trenucima kada je važno biti odgovoran i ostati kod kuće i pokazati solidranost, pokrene akciju pod nazivom ''Кnjaževčani o zavičaju''.

Muzej je pozvao sve zainteresovane Кnjaževčane i ljude koji Кnjaževac doživaljavaju kao svoj zavičaj da zajedno ispričaju priču o zavičaju...

''Vreme koje provodimo u krugu svojih porodica je odličan trenutak da se uz listanje porodičnih albuma prisetimo nekih minulih, mnogi će reći i lepših vremena, ili nekih značajnih ličnosti koje kao zajednica ne bismo smeli da zaboravimo. Ovo je momenat da pozovemo svoje bake i deke, prabake i pradeke, starije rođake i komšije telefonom i kroz razgovor koji će im svakako skratiti vreme u izolaciji, saznamo šta su za njih važni zavičajni pojmovi ili nezaboravni događaji...'', navode iz Muzeja.  

Кako biste se uključili u akciju ''Кnjaževčani o zavičaju'', potrebno je da snimite kratki video ili zvučni zapis u trajanju do 5 minuta u nekom od uobičajenih formata (mp3, mp4, avi...) i pošaljete na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa osnovnim podacima o autoru snimka (ime i prezime, kontakt telefon, kao i ime i prezime i godinu rođenja sagovornika-kazivača) i saglasnost da se materijal koristi za dalje istraživanje i postavljanje na YouTube kanal Zavičajnog muzeja.

Ukoliko je to moguće, uz snimljeni materijal treba dostaviti i najmanje jednu fotografiju koja dodatno ilustruje kazivanje o zavičaju. Fotografija može biti snimljena i mobilnim telefonom.