3 stvari koje možete raditi jedino u Knjaževcu tokom zime

3 stvari koje možete raditi jedino u Knjaževcu tokom zime

1. STARA PLANINA

Zamislite da živite negde podno Alpa u Švajcarskoj, u mirnom malom gradu na obali jedne ili dve reke, gde ima domaće hrane, dobrih vina... Čini se da, ipak, previše očekujemo, lenji da pomerimo svoja d....(ups !), jer na samo pedesetak kilometara od grada imamo pravi ski centar : i gondolu i žičare i lux hotel...A na stazama – lepi svet, svakojak. I stranci i naši. Može skijanje, a može i ''grejana'', kome je šta po volji. A i ''sirenje'' je bolje nego na Alpima, od sušenice neće ni pričamo.

Gondola na Staroj planini

2. KUPANJE ZIMI

A kada se vratite u Knjaževac, umesto da blejite u kladionici, ili pred televizorom, svoje zadovoljno, ali umorno telo, potopite u termalnu vodu bazena ''Banjica''. Voda topla, nema gužve, a bazen – naš.

Bazen Banjica, Knjaževac

3. SALČIĆI

Da se vratimo onim Švajcarcima. Svašta oni tamo imaju, ali nemaju salčiće. Dođe tako rana zima, prikolje se svinja, ostavi se salo, pa kad baba napravi salčiće, a oni se listaju "ko armonika". Hrskavi odozgo, a sredina mekana, sa đžemom od šljiva, domaćih, koji viri na sve strane. Bolje od svakog kroasana ! Ko se nije od salčići prejeo, mnogo je propustio. E, to nema na Alpima.

Salčići
Oni vredni mogli bi sve za dan, preporučujem vikend, jedan dan planina, spavanje, pa kupanje, salčić na svaka 6 sata, po jedan. Pozovite i prijatelje, bolje je u društvu.