Polazna | Uvodna reč | Želimo vam zdravlje, ljubav i bogatstvo

Želimo vam zdravlje, ljubav i bogatstvo

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ovo je doba godine kada zavirujemo u sebe. Šta smo poželeli 31.decembra 2011, a šta se od toga ostvarilo? Kakav je bilans kada se, nakon godinu dana, podvuče crta? Kolika je lista uspeha, ostvarenih želja, a kolika onih drugih, koje prenosimo u narednu godinu?

Želimo vam zdravlje, ljubav i bogatstvo

Kakva je bila 2012 ?  Sa meteorološke tačke-prvo ekstremno snežna i hladna, a onda tropski vrela.

Iz turističkog ugla-nikad interesantnija. Neka mesta poput Svrljiške Tople (koja je jedno vreme bila ’’centar sveta’’), Festivala, Tupižnice, gde su se paraglajderi družili sa nebom, novog lica Banjice, modernih robinzona na Baranici, sve popularnijih kupališta na Timoku, pa do već čuvene Ravne i lepotice Stare planine...U svakom ćošku mogla je da se čuje ’’stranska’’ reč. Nekako smo egzotični, pa neka tako ostane, nemamo ništa protiv.

Na praznik Svetih Vrača dobili smo novu vlast. Ubacili su ’’u petu brzinu’’, prilično toga najavili, a kako će se pokazati, tek ćemo videti. Obećavaju da 13 neće biti baksuzan broj za Knjaževac, da ćemo bolje živeti i biti malo bogatiji, ali i da ćemo postati najlepša varoš u Srbiji. Pa,da ih držimo za reč. Znate kako je ono Otpor govorio : ’’Samo vas gledamo’’.

Kako god da okrenete, bila je ovo zanimljiva godina. Mnogi kažu da posle nje u Srbiji više ništa neće biti isto. U martu smo postali kandidati za ulazak u Evrospki uniju, a Đurđevdan je doneo smenu vlasti u Srbji. I pre i posle ovih događaja, padao je životni standard, za platu je sve manje namirnica moglo da se kupi...

Zbog svega toga, mnogi ne veruju da će 2013. biti bolja. Ipak, pronađe se 31.u ponoć bar trunčica optimizma, jer nova godina otvara prostor za nove želje i nova nadanja. Možda je to pomalo i detinjasto, možda suviše verujemo u Deda Mraza, ali bolje i to nego da nas ponovo svrstaju među najnesrećnije narode sveta.

Mi vam želimo da blistate svih 365 dana, da se družite sa dobronamernim ljudima, a klonite mrguda i dežurnih kritičara. Želimo vam dobre vesti, uzbudljive dane sa porodicom i prijateljima, da volite i budete voljeni.

Srećni praznici !

Vaš Knjaževacinfo


Made by East Star Group