Polazna | Uvodna reč | Decembar: dežurni kritičari, (ne) podobni, sneg i malo života

Decembar: dežurni kritičari, (ne) podobni, sneg i malo života

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nekoliko stvari je zanimljivo ovih dana.

Decembar: dežurni kritičari, (ne) podobni, sneg  i malo života

Zanimljivost prva

Među nama očigledno ima takozvanih ''dežurnih kritičara''. To su oni koji  imaju svoje mišljenje o svemu i svačemu-od nastanka univerzuma do pravljenja zaprške (pogledaj: Vukajlija-rečnik slenga). Ti se, po pravilu, razumeju u sve i svašta (''samo me od šivenje nemoj pitaš'') te, u nedostatku sopstvenog  života, najbolje obožavaju da napadaju ono što drugi rade. Toj kategoriji homosapiensa nije dobra ni gradska plaža, ne vole kad nam dođu gosti, jezero je ''bljak'', pokrivanje bazena ''bacenje para'' i tako redom, do beskraja i natrag: ništa nije dobro, ništa ne valja i bolje nam je da se svi kolektivno spalimo...

Zanimljivost druga

Prave se neki spiskovi po Srbiji. Te nisu ''podobne'' nevladine organizacije, te ima izdajničkih  novinara i televizija, te ovo, te ono... I taman mislite da se to dešava ''negde tamo'', a ono vas štrecne kad u svom komšiluku u nečijem (možda čak i dobronamernom) zvaničnom izlaganju  prepoznate neprijatni miris  devedesetih. Što bi narod mudro reko: koga zmija ujede i guštera se plaši.

Zanimljivost  broj tri

U bezmalo četvorogodišnjem životu Knjaževacinfa bilo je svakakvih komentara na ljude i događaje o kojima smo izveštavali. Ne pamtimo, međutim, da ste  na vest o imenovanju jednog direktora  napisali  toliko pozitivnih rečenica. Većina vas je pozdravila novog direktora Doma kulture: mlad, obrazovan, pravi čovek na pravom mestu. Mora da je lokalna vlast ''pogodila u centar''.

Šta je bilo još ?

Cela Srbija na Susretima etno udruženja, više nego uspešan nastup Knjaževca na Sajmu lokalne samouprave, volonteri koji imaju ideje da urade nešto dobro za svoj grad, lekari koji ne služe baš za primer, odbornici koji se na sednicama međusobno optužuju, a u pauzama lepo druže, planina koja čeka turiste, biblioteka koja nas je obradovala još jednom fantastičnom knjigom o vremenu kada smo bili varoš...

Poslednji je mesec 2012. Pao je sneg. Vreme mu je.

Aktuelna je priča o 21. decembru, koji prema kalendaru Maja, označava kraj jedne ere-ciklusa dugog pet milenijuma. Oni koji su skloni teorijama zavere, kažu da nas baš tog datuma očekuje smak sveta. Za taj ''smak'' ne znam, ali će u istoriji medija, koju će možda pisati neki posle nas, ostati zabeleženo da je baš 21.decembra 2007. počeo kraj Radio televizije Knjaževac (predlog prvom potpredsedniku Vlade: ispitati privatizaciju lokalnih medija).

Ustvari,ako će i doći do ''sumrak sage'', molimo obavestite na vreme! Da se sklonimo u onu komunu, koju nadomak Beograda prave srpski glumci.

Do tada, zar ne mislite da  bi valjalo da ponešto i poradimo. Prvo za sebe same, a onda...možda nas po nečemu i zapamte.


Made by East Star Group