Polazna | Uvodna reč | Ni manje varoši, ni više događaja!

Ni manje varoši, ni više događaja!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Šezdeset dana nakon izbora, pre nego je, kako bi to rekli sportski komentatori,''sudija zviždukom označio kraj utakmice'', dobismo lokalnu vlast.

Ni manje varoši, ni više događaja!

Odahnuše političari, koji su u protekla dva meseca pravili kombinacije, pretumbacije, sklapali dogovore, osluškivali šta kaže ''zvanični Beograd'', odustajali, ljutili se, ne spavali....i ko zna šta sve ne, a sve da bi izbegli da (po treći put u novijoj istoriji), Knjaževac ponovo ide na izbore.

I šta se na kraju dogodilo? 

Imamo novog  predsednika i sve organe zakonodavne i izvršne vlasti. 

Dve politčke partije prevazišle su nesuglasice i kako same kažu ''saglasile se oko ciljeva''. Ajde da im damo šansu i da vidimo kako će to izgledati. Doduše, nova knjaževačka vlast prilično se razlikuje od one u državi, ali zar nismo i u prošlosti bili ''avangardni''! 

Novi predsednik je obećao razvoj turizma, investicije, borbu protiv siromaštva. I tražio je od svojih saradnika i partnera ''timsku igru''. U olimpijskoj godini nam i valja da igramo za isti tim. Jednina je razlika što sportisti nastupaju pod zastavom Srbije, a nas bi valjalo da okupi interes Knjaževca, jednog nam i jedinog mesta koje smo izabrali za život (kakvo je-takvo je-naše je).

Inače, dane obeležavaju tropske vrućine, prosto vam dođe da iskočite iz sopstvene kože! Svi se trude da dnevne obaveze završe u ranim prepodnevnim časovima, da bi ostatak vrelog dana proveli osvežavajući se na svoj način: jedni jednostavno miruju iza spuštenih roletni, a iz kuća izmaljaju kasno uveče, šetajući sebe i porodicu Sredorekom. 

Drugi su na dva Timoka, gde su samoinicijativno (za svaku pohvalu!), stvorili svoje kutke hladovine i uživancije. 

Najbrojniji ostaju verni najlepšem bazenu ovog dela Srbije (a i šire).

Preporučujemo (ako još niste stigli), izlet do Banjice, sa sve decom i kućnim ljubimcima! Uređena je za čistu peticu! 

Završen je Festival, priprema se još jedan.... umetnici iz Evrope  dolaze u Svrljišku Toplu, a ekstremni sportisti na Tupižnicu i Staru planinu. 

Ni manje varoši, ni više događaja! 

Aman, ljudi, kako  da vas sve ''pokrijemo''!?

 

Vaš Knjaževacinfo

 

 

Oceni članak

0

Made by East Star Group