Polazna | Uvodna reč | Da se nekako ''uguramo'' u nacionalne medije...

Da se nekako ''uguramo'' u nacionalne medije...

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Baš je ovaj Knjaževac zanimljivo mesto. U jednom kutku topla voda za brčkanje i usred zime, na drugom veličanstvena Stara planina, bela od snega.

Da se nekako ''uguramo'' u nacionalne medije...

Šta više poželeti, osim da ove prednosti, koje je dala priroda, iskoristimo najbolje što možemo, a da, opet, sa tom istom prirodom ostanemo u saglasju.

Doduše, ovog januara i ovog februara snega nam je malo preko glave i figurativno i bukvalno ! Imamo ga i za izvoz, hvala na pitanju ! Malo bi mogao  da uspori, jer putari,  pravi  heroji vanredne situacije, treba i da odmore, nakon što su se danima borili sa smetovima od nekoliko metara. Sve da bi ljudi i životinje preživeli surove uslove, koje je gore pomenuta priroda namenila ovim krajevima (kao da nam nije dosta ekonomske krize, pa nam samo fali nevreme).

Inače, Stara planina nikako da se ''ugura'' u medije sa takozvanom ''nacionalnom pokrivenošću'', bez obzira što visina snega na našem ''krovu Srbije'' daleko premašuje onu iz ostalih zimskih turističkih centara. Ali, neka ih... Blistava i lepa kao san, ona će, baš zato,  uvek biti i pomalo tajanstvena. Oni koji je otkriju, doći će ponovo. A onda, po sistemu-najbolja reklama je ona ''od usta do usta'', eto nama turista za još deset hotela ! 

Šta je još bilo ? 

U zabačena sela knjaževačke opštine stižu  hrana i lekovi. Voze ih vatrogasci, volonteri na motronim sankama, tamo gde se proceni da je pomoć neophodna. Socijalni radnici i Crveni krst probijaju se kroz smetove da bi stigli do nemoćnih i bolesnih. Dobro funkcioniše opštinski projekat pomoći u kući. Uglavnom, pokazujemo da umemo, kada se dogovorimo.

Još nije izabran novi direktor Zdravstvenog centra, a kada će, ne znamo...

Obećali su nam sve asfaltirane ulice i jezero u gradu. Držimo ih za reč!

Bio je Sveti Trifun, praznik vinogradara. Probali smo neka nova kvalitetna vina. Malo je bilo i Svetog Valentina, Dana ljubavi.  Koliko god bili protiv ovog  praznika... Ako se  u vremenu, kada smo zasuti lošim vestima sa svih strana naše zemlje i sveta, pojavi bar trunčica ljubavi, makar i u jednom jedinom čokoladnom srcu, mi glasamo ZA.

 

Vaš Knjaževacinfo

Oceni članak

0

Made by East Star Group