Polazna | Sport | Talentovane odbojkašice na testiranju u Knjaževcu

Talentovane odbojkašice na testiranju u Knjaževcu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kandidatkinje za pionirsku selekciju Srbije iz klubova sa područja Timočke krajine okupile su se na treningu koji je u nedelju održan u sali Tehničke škole.

Talentovane odbojkašice na testiranju u Knjaževcu

Knjaževac je dvadeseta stanica na svojevrsnoj turneji koju realizujemo od početka oktobra, kaže Nemanja Zekić, selektor pionirske reprezentacije u odbojci. Namera nam je da na sveobuhvatan način sagledamo stanje u klubovima i čime to raspolažemo među igračicama rođenim 2006. i mlađim, a prave rezultate očekujemo za pet i više godina, kada bi najtalentovanije trebalo da pokucaju na vrata seniorske reprezentacije.

Lepo je kad se osvajaju medalje u mlađim kategorijama, ali je vrhunac u svakom sportu, pa i u odbojci, trijumf na Olimpijskim igrama u seniorskoj konkurenciji. Da bi se do toga stiglo neophodan je dugogodišnji mukotrpan rad, a ova testiranja koja realizujemo širom Srbije samo su jedan mali deo tog posla, ističe Biljana Mihajlović, sportski direktor Odbojkaškog saveza Srbije.

Odluka Odbojkaškog saveza Srbije da drugu godinu zaredom organizaciju testiranje kandidatkinja za pionirsku reprezentaciju poveri Knjaževcu i našem odbojkaškom klubu predstavlja veliko priznanje za kvalitetan stručni rad koji već nekoliko godina sprovodimo, kaže Saša Mitić, trener knjaževačkih odbojkašica i predsednik Međuokružnog odbojkaškog saveza Zaječar.

Jučerašnjim testiranjem u Tehničkoj školi obuhvaćeno je dvadesetak najtalentovanijih mladih odbojkašica sa područja Timočke krajine. Svoje predstavnice imali su odbojkaški klub Viner Bor, Ozren Sokobanja, Zaječar i Knjaževac.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group