Polazna | Sport | Sedam medalja za Knjaževčane

Sedam medalja za Knjaževčane

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Državno prvenstvo u Bench press-u Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom), održano je u subotu, 30. novembra u Vladičinom Hanu. Učestvovalo je oko 80 takmičara iz 23 kluba iz Srbije. Pauerlifting i bodi bilding sportski klub „Knjaževac“ imao je  sedmoro predstavnika koji su osvojili  pet zlatnih medalja, dve srebrne, kao i tri pehara za ukupni plasman.

Sedam medalja za Knjaževčane

Nakon trogodišnje pauze, Dalibor Ilijić nastupio je u disciplini „Equipped Bench press“ i u kategoriji veterana M1 do 93 kg. osvojio je zlatnu medalju. Dalibor je podigao najveću težinu u ovoj disciplini – 217.5 kg što je bilo dovoljno da osvoji pehar za relativno najjačeg takmičara sa opremom na  prvenstvu. Ovim izvanrednim rezultatom Dalibor je ostvario normu za Evropsko prvenstvo u Bench pressu sa opremom koje će se održati u Jekatinburgu u Rusiji.

Vesna Nikić osvojila je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji do 84 kg. Vesna je takođe osvojila pehar za ukupni plasman kao najjača takmičarka u konkurenciji žena – osoba sa invaliditetom.

Srđan Ristić osvojio je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji do 83 kg. sa podignutih 90 kg.

Marija Rakić osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Bench press“ u kategoriji veteranki M1 do 72 kg. Marija je takođe osvojila pehar za ukupni plasman kao najjača takmičarka u konkurenciji žena – veteranki M1 uzrasta od 40 do 49 godina. .

Milica Mladenović osvojila je srebrnu medalju u disciplini „Classic Bench press“ u kategoriji seniorki do 57 kg.

Aleksandra Stanković osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Bench press“ u kategoriji juniorki do 52 kg.

Aleksandar Radisavljević osvojio je srebrnu medalju u disciplini „Classic Bench press“ u kategoriji juniora do 105 kg.

Knjaževačke takmičare uskoro očekuje tradicionalni Gala kup u pauerliftingu koji će se održati 14. decembra 2019. godine u Nišu.

Odlazak na ovo takmičenje pomogli su lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group