Polazna | Sport | Počeo jubilarni ''Moj prvi fudbalski korak''

Počeo jubilarni ''Moj prvi fudbalski korak''

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ovog vikenda na gradskom stadionu počeo je „Moj prvi fudbalski korak“, jedinstveni sportski program za predškolce. Akcija je ove godine organizovana jubilarni, deseti put.

Počeo jubilarni ''Moj prvi fudbalski korak''

Više od 50 devojčica i dečaka, budućih prvaka, u narednih mesec dana treniraće pod budnim okom kvalifikovanih i stručnih fudbalskih trenera. Kao i prethodnih godina, sa mališanima će raditi Emilija Smiljković, Dragan Pavlović i Vladimir Stojanović.

Prvi put je „Moj prvi fudbalski korak“ u Knjaževcu organizovan 2010. godine, uoči Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi. Ideja je potekla od Krunislava Simića, tada iz Asocijacije Sport za sve, a najvažniji partner u realizaciji projekta svih ovih godina bila je i ostala Predškolska ustanova Bajka.
 
„Ponosni smo na sve što smo u minulih deset godina postigli. Stotine mališana obuhvaćenih ovim programom u međuvremenu su postali aktivni sportisti u knjaževačkim klubovima. Najvažnije je da decu usmerimo ka pravim vrednostima – prijateljstvu, solidrarnosti, razvoju timskog duha i zdravom načinu života. Činjenica da ove godine obeležavamo jubilarnu, desetu akciju, nedvosmisleno ukazuje da „Moj prvi fudbalski korak“ ima lepu budućnost i da je još mnogo ovakvih manifestacija pred nama“, rekao je Dragan Đorđević, direktor Predškolske ustanove Bajka.

„Moj prvi fudbalski korak“ zvanično je otvorio Mikica Vidojević, predsednik Sportskog saveza, koji je, zajedno sa Fudbalskim klubom Knjaževac i Predškolskom ustanovom „Bajka“ organizator programa, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. 

Mališani će na gradskom stadionu vežbati do 6. jula, kada se jubilarni „Fudbalski korak“ završava podelom diploma i prigodnih poklona svim učesnicima.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group