Polazna | Sport | Tupižnica: Drugo kolo Paraglajdnig lige Srbije

Tupižnica: Drugo kolo Paraglajdnig lige Srbije

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Planina Tupižnica i ove godine bila je dom paraglajderistima, okupljenim u drugom kolu lige Srbije u organizaciji Paraglajdnig kluba ''Babin zub'' iz Knjaževca.

Tupižnica: Drugo kolo Paraglajdnig lige Srbije

Takmičenje je trajalo tri dana, ali je samo jedan, zbog vremenskih uslova, bio takmičarski.

''Imali smo letenje u petak, prvog dana i uspešnu trku, drugog dana je trka prekinuta zbog vremena, a u nedelju su bile otkazane sve aktivnosti. Takmičari su, uglavnom bili iz Srbije. Imali smo jednog gosta iz Mađarske, koji je i pobedio. To je naš drug, koji ovde dolazi od 2010. godine. Trka je išla od Tupižnice, preko Rtnja do Bovana, nekih 40 kilometara vazdušne linije,'' kaže Marko Prvulović, iz Paraglajding kluba ''Babin zub''.

Povoljni vetrovi, planinski vrhovi, te dobri klimatski uslovi na Tupižnici, Staroj planini i Jeviku, preporučuju Knjaževac kao destinaciju za ovaj sport pun izazova, atraktivan i za one koji bi da prvi put ostvara san o letenju poput ptice. 

''Mi zaista imamo potencijala. Imamo Staru planinu, Tupižnicu, čak i sam Knjaževac – Jevik, gde mogu da se organizuju panoramski letovi. Za sada nemamo u ponudi letove tandemom, ali nadam se da ćemo uskoro imati i to'', dodaje Marko.

Paraglajdnig klub ''Babin zub'' je, u organizaciji takmičenja na Tupižnici, imao veliku prodšku Sportskog saveza opštine Knjaževac.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group