Polazna | Sport | Paraglajderi leteli sa Tupižnice

Paraglajderi leteli sa Tupižnice

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Paraglajding klub Knjaževac bio je proteklog vikenda domaćin trećeg kola Paraglajding lige Srbije. Učestvovalo je 11 devojaka i mladića iz zemlje i regiona.

Paraglajderi leteli sa Tupižnice

Na jedrenje padobranom sa Tupižnice stiglo je manje učesnika nego što su organizatori očekivali, ali to nije umanjilo uspešnost takmičenja.

''Imali smo 11 učesnika i jedan takmičarski dan. Drugi je otkazan zbog meteo uslova. Bilo je dobro. Na trci je pobedio takmičar iz Bosne i Hercegovine, a čast devojaka branila je Tijana iz Vršca,'' kaže Marko Prvulović iz Paraglajding kluba Knjaževac.

Zadatak je bio da se preleti četrdesetak kilometara i stigne do Bovana.

''Trka je išla od Tupižnice preko Rtnja i Sokobanje do Bovana, nekih četrdesetak kilometara. Dvojica su uspela da završe trku'', dodaje Marko.

U Knjaževcu ima i planina i uzvišenja sa kojih ljubitelji paraglajdinga mogu ostvaritii svoj san o letenju. Jedan od najboljih terena u zemlji nalazi se na Tupižnici.

''Postoje mesta - može sa Stare planine, iznad Knjaževca, ali je Tupižnica, po mom mišljenju, jedan od najboljih terena u Srbiji'', ističe Marko Prvulović.

Treće kolo Paraglajding lige Srbije realizovano je uz podršku Sportskog saveza, Doma učenika srednjih škola i ATV kluba.

Fotografija: Paraglajding klub Knjaževac

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group