Polazna | Sport | Prvi fudbalski korak: Lopta, umesto računara

Prvi fudbalski korak: Lopta, umesto računara

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Za knjaževačku decu, ili bar pedesetak njih, jun će biti u znaku fudbala. Počeo je jednomesečni besplatni program ''Moj prvi fudbalski korak'', namenjen devojčicama i dečacima predškolskog uzrasta.

Prvi fudbalski korak: Lopta, umesto računara

Prva prozivka organizovana je na gradskom stadionu, gde su mališane u fudbal, najvažniju sporednu stvar na svetu, uveli nešto stariji drugari.

Kroz ovu, pre svega, zabavnu školu fudbalskih veština u proteklih sedam godina prošlo je oko 300 devojčica i dečaka.

''Ovaj jedinstveni program u Srbiji realizuje se po osmi put. U proteklih sedam godina kroz njega je prošlo oko 300 dece, od toga sedamdesetak devojčica. Prva generacija bila je veoma uspešna. Od 33, koliko ih je bilo, petnaestak i dalje treniraju'', kaže jedan od realizatora Krunoslav Simić.

U narednih mesec dana deca će sa svojim trenerima saznati ponešto o najvažnijim fudbalskim temama i umesto za računarima biti na čistom vazduhu.

''Ovim programom deca dobijaju organizovan trening, sa njima prolazimo šest najvažnijih fudbalskih tema, ali je najvažnije da ih izvučemo na teren, na igru, na zabavu, što je mnogo zabavnije nego pipati staklo'', ističe jedan od trenera Dragan Pavlović.
 
Projekat, koji se odvija pod okriljem Sportskog saveza, za cilj ima razvoj motoričkih sposobnosti, sticanja samopouzdanja i takmičarskog duha kroz igru i druženje. Do prvog jula biće organizovano 12 treninga, a pored troje trenera, o mališanima će brinuti i lekar.

Komentara (1 poslato)

avatar
Dr.agana 06/06/2017 19:23:19
Bravo za profesora Pavlovića !
Palac gore Palac dole
2
ukupno: 1 | prikazano: 1 - 1

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group