Polazna | Kultura | Završen program „Sve je kultura“

Završen program „Sve je kultura“

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke „Njegoš“ završene su radionice edukativno -zabavnog programa „Sve je kultura“, koji se na Dečjem odeljenju realizuje od 2012. godine.

Završen program „Sve je kultura“

 

Ovogodišnjoj generaciji učenika petog razreda knjaževačkih osnovnih škola predstavljeno je četrnaest velikana čija su dela sastavni deo lokalne, nacionalne i svetske kulturne baštine. U igri otkrivanja zanimljivosti iz života velikana umetnosti i kulture, njihovom stvaralaštvu, istorijskom periodu u kom su živeli i njihovim savremenicima, deca su obogatila i proširila školsko znanje i opštu kulturu. U posebnom delu ovog programa deca su obučena da koriste elektronski katalog Biblioteke i samostalno se snalaze u bibliotečkom fondu. Svoje znanje odmah su praktično primenili pretražujići katalog u potrazi za građom o Leonardu, Mocartu, Njegošu ili knjigama Džeka Londona, Egziperija, Brane Cvetkovića. Realizacijom programa „Sve je kultura“ bibliotekari nastoje da kod dece razviju svest o bogatstvu kulturne baštine i mestu biblioteke u procesu informisanja i sticanja znanja.
Program se realizuje u saradnji sa osnovnim školama „Dimitrije Todorović Kaplar“, „Vuk Karadžić“ i „Dubrava“, organizovano je ukupno 11 susreta, a učestvovalo više od 150 učenika.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha

Made by East Star Group