Polazna | Kultura | Nova knjiga Nebojše Đorđevića

Nova knjiga Nebojše Đorđevića

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pred godinu u kojoj obeležava 50 godina od osnivanja, Кnjiževni klub "Branko Miljković" iz Кnjaževca objavio je više naslova iz svog izdavaštva. Jedna od knjiga je poetsko štivo "Čarobnjaci" književnika Nebojše Đorđevića.

Nova knjiga Nebojše Đorđevića

Đorđevićevi „Čarobnjaci“ su više od spoljne manifestacije, dimenzionog rasvetljenja, spolja i iznutra gde vrvi od života, živa bića su u gustom saobraćaju sprovođenja tajnih znanja, izvodeći čarolije iz problema rastojanja, a uspostavlja se odnos nastajanja i trajanja ostvarenja. Poslužiće nas  dimenzijama oivičenim zajedničkim početkom piše recenzent ove knjige Nataša Stanić.

Magistar filozofije Vitomir Stevanović kaže da pesnik koristeći bogatstvo jezika, stihovno izražava svoje viđenje i razumevanje bića, prateći svoju misao od fizičkog ka metafizičkom, od racionalnog ka iracionalnom, tražeći moguću granicu među njima.

"Кao da su krenuli u potragu za samim sobom, da ih ima posvud, u svakom protonu i elektronu geometrije kosmičkih prelaza vidljivog i nevidljivog, svetova, do kojih nas  je kroz putovanje Nebojša Đorđević vešto zatvorio među korice ove pesničke knjige uz sugestivni imperativ  -idi dalje...“  zapisuje književnik  Dragan Jovanović.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group