Polazna | Kultura | Novembarske tačke Bibi Slikovčice: Slikovnica Vrabac Tužibabac

Novembarske tačke Bibi Slikovčice: Slikovnica Vrabac Tužibabac

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Narodna biblioteka ''Njegoš'' predstavila je slikovnicu ''Vrabac Tužibabac'' Branka Stevanovića sa ilustracijama Radeta Ristića. O knjizi su, pored autora, govorili pisci za decu Vladimir Andrić i Dušan Đurđev. Na ovaj način, počele su ''novembarske tačke'' Manifestacije dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice.''

Novembarske tačke Bibi Slikovčice: Slikovnica Vrabac Tužibabac

Kolekcija slikovnica, objavljenih u ediciji ''Knjaževačko zlatno runo'', bogatija je za još jednu knjigu namenjenu najmlađima. ''Bajci o kralju Džeriju'' Igora Kolarova'' i ''Četiri patuljka'' Vladimira Andrića pridružio se ''Vrabac Tužibabac'' Branaka Stevanovića. Priču o varpcu sa posebnom veštinom špijuniranja Narodna biblioteka ''Njegoš'' predstavila je na početku ''novembarskih tačaka'' Manifestacije dečjeg stvaralaštva ''Čarobne police Bibi Slikovčice.'' Na promociji, okupili su se stari drugari – pisci za decu Vladimir Andrić i Dušan Đurđev.

''Ovo je čudan vrabac, obaveštajac, špijun, plaćeni detektiv, koji bez nekog razloga špijunira decu,'' kazao je Dušan Đurđev, pisac za decu.
Slikovnicu ''Vrabac Tužibabac'' ilustrovao je Rade Ristić, koristeći sebi svojstvenu tehniku akvarela.

''Prvo sam dugo razmišljao o tom vrapcu, o tome kakav je on, kakav mu je karakter...Nije bilo jednostavno. Bilo je dosta crtanja, dosta akvarelisanja, s obzirom da su ilustracije napravljene u poznatoj slikarskoj tehnici akvarela,'' rekao je Ristić.

Mala ''ujdurma'' Branka Stevanovića, napisana pre desetak godine za potrebe Festivala dečje monodrame u Novom Sadu, na ovaj način počela je svoj novi život. Autor očekuje da će vrlo brzo naći put do baka i deka, koji najčešće deci govore priče za ''laku noć'' i ''dobro jutro''.

''Vrabac Tužibabac je ona ptičica koja, kad uradite nešto pogrešno (desi vam se), odmah dojavi roditeljima, vaspitačicama, učiteljicama...to je ono kad vam kažu: Znamo šta si uradio, rekla nam jedna ptičica...''

''Čarobne police Bibi Slikovčice'', ove godine posvećene stvaralaštvu velikog Duška Radovića, nastavljaju se u petak, 22. novembra, kada ćemo gledati predstavu ''Na slovo, na slovo R'', izložbu likovnih radova i videti ko su bili mladi kreativni učesnici ''Polica'', ove 2019. godine.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group