Polazna | Kultura | Peti PRKOS: Mjuzikli, publika, odlazak selektora

Peti PRKOS: Mjuzikli, publika, odlazak selektora

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Pobednikom pete Pozorišne revije kreativnog osmišljavanja sveta proglašen je mjuzikl ''Prljavi ples'' Teatra 011 iz Beograda. Ovogodišnji PRKOS obeležili su knjaževačka publika, koja je svim srcem iz večeri u veče pratila mlade glumce i njihove predstave, kao i odluka Vladimira Putnika da se povuče sa mesta selektora.

Peti PRKOS: Mjuzikli, publika, odlazak selektora

Govorili su o besmislu nacionalizma u predstavi ''Kovači'', o neprihvatanju različitosti u komadu ''Indigo'', o mrtvom moru u srpskim palankama. zabavili su nas mjuziklima. I svi su, kako su ocenili dramski umetnici Andrijana Videnović, Rade Marjanović i Tatjana Kecman, kao stručni žiri, pobednici zbog svog entuzijazma i vere u ono što rade.
 
Slično, mada ne i istovetno mišljenje imale su i Zdenka Todorović, Dragana Vukić Cvejić i Mirjana Jovanović, koje su peti PRKOS pratile u svojstvu žirija publike.
 
Pobednikom petog PRKOS-a proglašena je predstava ''Prljavi ples'' Teatra 011 iz Beograda. Nagradu za najbolju mušku ulogu poneo je Janko Maglovski za rolu Ace Banaćanina u predstavi ''Kovači'', dok je priznanje za najbolju žensku ulogu otišlo Miliću Lutovcu za ulogu Dafne u mjuziklu ''Neki to vole vruće.'' Reditelj i teatrolog Vladimir Putnik odlučio je da se oprosti od selektorske uloge koju je obavljao u proteklih pet godina. Kako kaže, vreme je za mlađe ljude i dodaje da je PRKOS prevazišao one koji ga organizuju.
 
Puneći veliku dvoranu iz večeri u veče, učestvujući u svakoj predstavi, u svim razgovorima nakon nje  i izlazeći iz sale sa osmehom na licu, ili sa suzama u oku, knjaževačka publika još jednom je pokazala da duboko poštuje pozorišnu umetnost i trud mladih glumaca, makar svake večeri morala da bar 100 minuta provede u sali bez ikakvog rashlađenja.

Komentara (0 poslato)

ukupno: | prikazano:

Pošaljite komentar

Unesite kod sa slike:

Captcha
Made by East Star Group